Astral™

Frihet att välja

Flexibel noninvasiv och invasiv ventilator för patienter (>5kg)* med olika grad av ventilationsbehov för både akut och långvarig vård. Astral har ett stort utbud av funktioner, kretsar och gränssnitt för behandling av många olika sjukdomar. Astral har trådlös anslutning till AirView.

Produktkoder: Astral 100 (27081), Astral 150 (27083)

  • astral-invasive-noninvasive-ventilation-device-front-view-resmed
  • Astral-livsuppehallande-invasiv- noninvasiv-ventilation-behandling-ResMed
  • astral product summary video thumbnail
astral-invasive-noninvasive-ventilation-device-front-view-resmed
astral-invasive-noninvasive-ventilation-device-front-view-resmed
Astral-livsuppehallande-invasiv- noninvasiv-ventilation-behandling-ResMed
astral product summary video thumbnail

Inbyggd säkerhet

resmed-astral-life-support-ventilation-patient-mouthpiece-mobile

Astral förenklar livet för både vårdgivare och patienter genom sofistikerad teknik och avancerade larmfunktioner. Astral-systemet är genomtänkt och utformat så att vårdgivaren får möjlighet att göra varje förändring smidig och effektiv, oavsett vilken konfiguration som väljs

Ett frånkopplingslarm kan titreras enligt en rad olika konfigurationer. Larmet utlöses även av små förändringar, som till exempel att en smal tracheostomitub kopplas loss. Med kretsinlärning mäts motståndet i kretsen och följsamheten hos de valda andningskretskomponenterna automatiskt, vilket sedan justeras och kompenseras om det behövs..

Flexibel, praktisk och smidig

resmed-astral-mouthpiece-woman-patient-ventilation

Astral har en komplett uppsättning behandlingsfunktioner för en rad scenarier. Den kan användas dagtid eller på natten, både för patienter med tracheostomi och de som behandlas noninvasivt med mask eller munstycke. Flexibiliteten gör att du kan behandla en rad olika patienter: från vuxna till barn som väger så lite som 5 kg.

Med Astral är det enkelt att hantera komplexa fall. Kretsen behöver inte bytas när du växlar från mask till munstycke. Du kan välja mellan en rad triggeralternativ som matchar patientens inandningsansträngning. Det är enkelt att växla mellan olika kretskonfigurationer och inställningar och hålla ordning på dem, med fyra helt konfigurerbara program som kan ges anpassade namn.

Arbeta snabbt och effektivt

resmed-life-support-ventilation-nurse-mask

Astral har utformats för att ge bästa möjliga användarupplevelse från de första inställningarna och under hela behandlingen. Det intuitiva gränssnittet innehåller alla verktyg och all information du behöver, så att du kan fatta snabba beslut i rätt tid.

ResMed har haft ett nära samarbete med kliniska experter för att göra Astral enkel att använda och förstå. Det intuitiva gränssnittet ger detaljerad statistik, andetag för andetag, och automatisk skaländring för tryck- och flödeskurvor i realtid. Maskin- och batterihantering underlättas med underhållspåminnelser och snabb USB-kopiering av inställningar mellan ventilatorer.

Utvecklad för att fungera smidigt

AirView gör att du snabbt och enkelt kan se statistik för patientens ventilator och behandling**. Du kan monitorera patientens apparatinställningar på avstånd (bland annat oavsiktligt läckage, andningsfrekvens, spontan trigger och minutventilation).

Astral mobilitetsväska skyddar Astral ventilator för livsupphållande vård samt dess tillbehör under transport och vid vardagsbruk.

Astral kan drivas i upp till 16 timmar enbart på externt batteri. Ventilatorn har dessutom ett internt batteri som förlänger batteritiden med 8 timmar om det behövs.***

Expertens röst

”Vi provade för att se resultaten och om patientkomforten ökade, och fick relativt goda resultat.”
Leak ventilation for tracheotomised patients. G. Gobaille, intervju, JIVD 2018

”På grund av den här beräkningen av tidalvolym är läckagekonfigurationen dessutom mycket mer flexibel och mycket mer effektiv när det gäller läckagekompensation”
Leak ventilation with a life support ventilator in adult patients. C. Gregoretti, Symposium, JIVD 2018

”Vi ger patienterna ansvaret att kontrollera sin ventilation”
Mouthpiece ventilation in life support patients – M. Toussaint, Interview, 2018

Garanti och service

Letar du efter information om service och garanti för våra masker och tillbehör?

I vårt resurscenter finns svaren på dina frågor.

Relaterade produkter

Behandlingsapparat för noninvasiv ventilation som kan göras invasiv, för patienter som andas spontant

Läs mer

Behandlingsapparat för noninvasiv ventilation för patienter som andas spontant

Läs mer

En flexibel non-vented helmask med god förslutning som passar för höga tryck

Läs mer

Referenser:

*Behandlingsfunktionen iVAPS är indikerad för patienter som väger minst 30 kg.

** Med Astral uppdateras behandlingsdata en gång per dygn.

*** Astral ansluts till ett eller två externa batterier som ger upp till 8 timmars drifttid vardera.
Kom ihåg: Det interna batteriet är inte avsett att användas som primär strömkälla. Det ska endast användas när det inte finns några andra strömkällor tillgängliga, eller en kort stund när det behövs, till exempel när man byter strömkälla.
Det interna batteriets kapacitet på 8 timmar är en uppskattning.