PAP-apparater för sömnapnébehandling

Om du har en sömnrelaterad andningsstörning finns det med största sannolikhet en PAP-apparat från ResMed som passar just dig. Alla våra apparater kan kopplas till myAir, en användarvänlig coachningsapp som bidrar till en bättre upplevelse och gör det enklare att följa upp behandlingen. Din vårdgivare kan ta del av behandlingsdata och ge dig individanpassade behandlingsalternativ, antingen på distans eller vid ett besök.

Vad är en CPAP-apparat?

CPAP står för kontinuerligt positivt luftvägstryck, vilket är en vanlig behandling av sömnapné. Precis som APAP, som står för automatiskt positivt luftvägstryck. Bilevelapparater ser liknande ut men använder en annan behandlingsalgoritm. Gemensamt för de här apparaterna är att de tillför luft via en slang till en mask för att hålla dina luftvägar öppna medan du sover och hjälpa dig att få en god sömn.

De typerna av apparater mot obstruktiv sömnapné

Automatisk tryckjustering

En APAP-apparat är en maskin med automatisk tryckjustering. Det innebär att trycket på luftflödet som tillförs under natten justeras löpande.

AirSense 11-serien >
AirSense 10 AutoSet >
AirSense 10 AutoSet for Her >

Två lufttryck

En bilevel-apparat har två inställningar för trycknivå: ett högre tryck när du andas in och ett lägre tryck när du andas ut. Den är utformad för att göra andningen behagligare för personer som har svårt att vänja sig vid trycket på luftflödet.

AirCurve 10 VAuto >

Praktiskt vid resor

Bärbara CPAP-apparater har många av de fördelar som en traditionell apparat har, men är mer praktiska eftersom de är mycket mindre. AirMini från ResMed är världens minsta CPAP*, med en vikt på endast 300 g och inte större än din handflata.

AirMini bärbar CPAP >

Att vänja sig vid luftflödet vid PAP-behandling kan vara tufft

Det kan vara svårt att vänja sig vid den kontinuerliga tryckluften från en CPAP- eller APAP-apparat. Om du tycker att det är svårt att vänja sig vid behandlingen kan en bilevelapparat hjälpa dig att andas lättare och få en mer behaglig behandling. Fråga din vårdgivare om bilevel är ett bra alternativ för dig.

AirSense 11, utformad för att förenkla behandling

Om du vill få en bra start på behandlingen kan det vara värt att fundera på en ResMed AirSense 11 PAP-apparat. De här apparaterna är utformade för att göra det enklare att börja och fortsätta med sömnapnébehandling.

CPAP- och APAP-apparater

Få en diskret, effektiv behandling av dina sömnrelaterade andningsstörningar med ResMed CPAP- och AutoSet-apparater. De här apparaterna för behandling av obstruktiv sömnapné har höga prestanda och komfortfunktioner.

Sömnbilevelapparater

Våra bilevelapparater är perfekta om du behöver behandling med positivt luftvägstryck men inte är en lämplig kandidat för vanlig behandling. En bilevelapparat från ResMed som konstruerats med dig i fokus kan vara lösningen som ger dig en god nattsömn.

aircurve-10-vauto-auto-adjusting-bileve-device-resmed

AirCurve10 VAuto
ResMed AirCurve 10 VAuto är en självjusterande bilevelapparat som tack vare både AutoSet™-algoritmen och Easy-Breathe vågform ger extra andningskomfort till de sömnapnépatienter som behöver det.

Adaptiv servoventilation**

Våra adaptiva servo-ventilatorer ger dig komfort i form av naturliga andningsmönster och trygghet tack vare avancerade tekniska lösningar. Dessa ventilatorer är lämpliga för olika centrala andningsstörningar.

aircurve-cs-pacewave-adaptive-servo-ventilator-device-resmed

AirCurve10 CS PaceWave
Synkroniserad behandling för central sömnapné med och utan obstruktiv sömnapné

Följ upp din sömn med myAir-appen

myAir-app-och-coachning-program-för-cpap-patienter-resmed_mobil

myAir är en motivationshöjande app där du enkelt kan ta del av dina sömndata, instruktionsvideor, uppmuntrande meddelanden med mera. Med AirSense 11 kan du titta på interaktiva videoklipp som hjälper dig att ta hand om utrustningen, få individanpassad support och coachning som hjälper dig att lösa smärre problem och använda praktiska feedbackverktyg om du skulle behöva mer support.***

 

Hittar du inte produkten du söker?

Den kan ha utgått ur sortimentet. Gå till vår sida med användarguider och tekniska dokument för ytterligare information.

 

I användarguiden hittar du relevant information angående varningar och försiktighetsåtgärder som ska beaktas innan produkten tas i bruk och under tiden den används.

Referenser:

* Per den 18 mars 2021. 136 mm (B) × 84 mm (D) × 52 mm (H), 450 cm³.

**ASV-behandling är kontraindicerat för patienter med kronisk, symtomatisk hjärtsvikt (NYHA 2–4) med minskad ejektionsfraktion i vänster kammare (LVEF ≤ 45 %) och måttlig till svår dominerande central sömnapné.

***Vissa funktioner i myAir är endast tillgängliga i myAir-appen och för Air11-sömnapnéapparater. myAir är endast tillgängligt i vissa länder. Vissa apparater är endast tillgängliga i vissa länder.