Ledningen

ResMeds ledning har åtagit sig att följa de högsta standarderna för etik och professionell integritet, vilket leder till goda samarbeten med våra kunder, leverantörer och vårt globala ResMed-team.


Michael “Mick” Farrell

Verkställande direktör

Michael “Mick” Farrell utnämndes till ResMeds VD och har varit styrelseledamot sedan mars 2013. Han började i företaget år 2000, fungerade som president för den amerikanska regionen från 2011 till 2013, senior vice president för den globala affärsenheten för sömnapné från 2007 till 2011 och har haft olika chefsroller inom marknadsföring och affärsutveckling.

Innan han började hos ResMed arbetade Mick med företagsledningskonsultation, bioteknologi samt tillverkning av kemikalier och metaller hos olika företag, inklusive Arthur D. Little, Sanofi Genzyme, DowDuPont och BHP.

Mick sitter i styrelsen för ResMed, AdvaMed (Advanced Medical Technology Association) samt för Zimmer Biomet (NYSE: ZBH), ett offentligt företag i mångmiljonklassen som tillhandahåller muskuloskeletala medicinska enheter för implantation för patienter över hela världen. Han är även medlem i två kommittéer i Zimmer Biomet: nominering och styrning samt Kompensations- och ledningsutveckling. Han arbetar dessutom som frivillig för ideella föreningar: UC San Diego Foundation, Rady Children’s Hospital och Father Joe’s Villages projekt för hemlösa i San Diego, Kalifornien.

Mick har en kandidatexamen i ingenjörsvetenskap med högsta betyg vid University of New South Wales, en magisterexamen i kemiteknik vid Massachusetts Institute of Technology samt en MBA i företagsadministration vid MIT Sloan School of Management.


Rob Douglas

President och verkställande platschef

Robert Douglas utsågs till president för ResMed i mars 2013 och verkställande platschef i september 2011, och tillsammans med ResMeds verkställande direktör Mick Farrell har han det fulla driftsansvaret för ResMed och dess dotterbolag.

Rob var tidigare platschef för Asien och Stillahavsområdet och den globala leverantörskedjan under tiden 2008 till 2011, ansvarig för regionens affärsdistribution och försäljningsverksamhet liksom för global tillverkning; Sydney-chef från 2005 till 2008, ansvarig för företagets tillverknings- och forskning och utvecklingsavdelning; vice president för verksamheten mellan 2003 till 2005, ansvarig för företagets tillverkning; vice president för ResMeds respiratoriska och kardiologiska verksamhet från 2002 till 2003 samt vicepresident för företagsmarknadsföring när han kom till ResMed 2001.

Rob sitter i styrelsen för Globus Medical, Inc. (NYSE: GMED), ett ledande företag inom muskuloskeletala lösningar, och är medlem i revisionskommittén. Han tjänar också som vice ordförande i styrelsen för San Diego Regional Economic Development Corporation (San Diegos företag för regional ekonomisk utveckling) såväl som vice ordförande på EvoNexus, vilket är en icke vinstdrivande teknikinkubator.

Rob har en Master of Business Administration från Macquarie University, en fil. kand i ingenjörsvetenskap med högsta betyg samt en fil. kand i datavetenskap från University of New South Wales, Sydney.


David Pendarvis

Verkställande direktör, global chefsjurist

David Pendarvis utsågs som administrativ chef och global chefsjurist i maj 2011. Förutom dessa roller har han arbetat som tillförordnad president för ResMeds EMEA- och japanska regioner från mars till augusti 2017. Han gick med ResMed som global chefsjurist i september 2002, och har arbetat som företagssekreterare sedan 2003. Från 2005 till 2011 arbetade han som Senior Vice President för organisationsutveckling.

Innan han kom till ResMed var David delägare i advokatfirman Gray Cary Ware & Freidenrich LLP från 2000 till 2002, där han var specialiserad på immaterialrätt och allmänna företagstvister. Från 1986 till 2000 var han delägare i Gibson, Dunn & Crutcher LLP. Från 1984 till 1986 var han domstolstjänsteman för Hon. J. Lawrence Irving, domare vid Förenta staternas södra distriktsdomstolar i Kalifornien.

David valdes in till styrelsen för WD-40 Compay (NASDAQ: WDFC) i december 2017. Han har också suttit i styrelsen för den regionala handelskammaren i San Diego sedan 2013 och för forumet för företagschefer sedan 2010. Från 2009 till 2016 var han ledamot i styrelsen för Sequenom, Inc.

David har en filosofie kandidatexamen från Rice University, juris doktor (jur.d.r) cum laude från University of Texas School of Law, en filosofie magisterexamen i företagsledning från University of San Diego samt en fil.kand i statsvetenskap och företagsledning från Rice University.


Brett Sandercock

Ekonomichef

Brett Sandercock utsågs till ekonomichef i januari 2006. Han har tidigare fungerat som ResMeds vicepresident för ekonomi och finans från november 2004 till december 2005 och som revisor och controller från 1998 till 2004.

Innan han anslöt sig till ResMed var Brett chef för finansiell redovisning och koncernrapportering på Norton Abrasives, en division inom Saint-Gobain, ett franskt multinationellt företag, från 1996 till 1998. Han har även haft ekonomi- och revisorsroller från 1994 till 1996 hos Health Care of Australia, en stor privat sjukhusaktör. Från 1989 till 1994 arbetade han hos Pricewaterhouse Coopers i Sydney där han specialiserade sig i revision hos kunder inom distribution och tillverkning, ekonomiska tjänster, teknik och andra branscher.

Brett har en kandidatexamen i ekonomi från Macquarie University i Sydney och är certifierad revisor.

Från juni 2019 till augusti 2021 har han varit icke-verkställande ordförande i styrelsen för Osteopore Limited (ASX:OSX), ett australiensiskt- och Singaporebaserat medicintekniskt företag som saluför produkter som används för regenerering av ben inom en rad olika terapeutiska områden.


Bobby Ghoshal

President, SaaS

Bobby Ghoshal utsågs till president för ResMeds SaaS-verksamhet i augusti 2021. Han har tidigare varit ResMeds tekniska chef, operativ chef för Brightree, en ResMed-ägd leverantör av molnbaserad mjukvara-som-en-tjänst för vård utanför sjukhuset; samt ledare för informationsteknologifunktionen hos ResMeds kommersiella team i USA, Kanada och Latinamerika.

Bobby har mer än 25 års erfarenhet inom teknik i flera olika branscher, inklusive ekonomi, halvledare samt hälso- och sjukvårdsindustrin. Han har arbetat för företag som Freescale Semiconductor, Motorola, Compuware och Wipro Infotech. Bobby har varit med och byggt upp och lett högpresterande teams inom IT, halvledarinnovation, digital och affärsmässig strategi, informationssäkerhet, avancerad analys, drift och kundtjänst.

Bobby har en magisterexamen i affärsadministration från Arizone State University och en kandidatexamen i elektronisk konstruktion och telekommunikation från National Institute of Technology (NIT) i Calicut, India.


Katrin Pucknat

President för ResMed Healthcare, Tyskland

Katrin Pucknat utnämndes till ResMeds President i november 2018 i Tyskland, ledandes ResMed Germany Inc:s paraplyorganisation, vars dotterbolag är ResMed Healthcare (ResMed GmbH & Co. KG och ResMed Medizintecnik GmbH) och specialhandeln för ResMed Deutschland GmbH. Innan det var hon, sedan juli 2016, VD för ResMed Healthcare Germany och har varit medlem av ResMeds globala ledningsteam sedan 2017.

Katrin har haft ett antal olika Europeiska ledarroller i ResMed sedan 2010. Tidigare var hon vice president för EMEA/APAC företagsomvandling, ansvarig för patienttjänst, filialer, direktförsäljning, och utveckling av nya koncept inom ventilation. Som direktör för Europeisk marknadsföring, Sömn & Diagnostik, hade hon ansvaret för affärsverksamheten av sömnrelaterade andningsstörningar i Europa.

Innan Katrin anslöt sig till ResMed hade hon haft ledande marknadsföringspositioner inom USA och Europa. Hon har mer än 20 års erfarenhet inom branschen för medicinsk utrustning med fokus på marknadsföring, affärsinnovation och affärsutveckling. Hon har en kandidatexamen i handel och marknadsföring.


Justin Leong

President, Asien och Latinamerika

Justin Leong blev utsedd till president för ResMeds marknader i Asien och Latinamerika i juni 2020, vilket är en förlängning av hans roll som president för RedMeds tillväxtmarknader i Asien som han haft sedan september 2018 och som vice president för regionen sedan maj 2016. Han är också direktör i styrelsen i olika dotterbolag till ResMed. Han började på ResMed 2013 som vice president för global strategi, 2015 fick han även titeln General Manager för Kina.

Innan Justin anslöt sig till ResMed var han direktör på investeringsfirman HgCapital i London från 2006 till 2012 där han hade ansvar för förvärv och portföljhantering. Han har även suttit i styrelsen för flera europeiska hälsovårdsföretag. Från 1999 till 2004 arbetade han som managementkonsult vid Bain & Co i Sydney, Boston och New York. Där gav han sina klienter råd om tillväxtstrategier, verksamhetsförbättringsprojekt samt sammanslagningar och förvärv.

Justin har en kandidatexamen i handel och en jur. kand. från University of South Wales, Sydney, samt en MBA från Harvard Business School.


Vered Keisar

Chief People Officer

Vered Keisar utsågs till ResMed Chief People Officer i mars 2021, med ansvar för att driva företagets globala kultur och People-strategi. Hon har tidigare varit vice president och chefsrådgivare för ResMeds regioner i Asien och Latinamerika.

Vered har över 25 års bred branscherfarenhet, inom allt från sjukvård och läkemedel till försvar och försäkring. Innan hon började på ResMed 2012 arbetade hon på ledande advokatbyråer i Storbritannien, Australien, Japan och Israel.

Vered är kvalificerad att arbeta som advokat i England och Wales, Australien och Israel. Hon har en MBA från Sydney Graduate School of Management, ett diplom inom lag i europeisk konkurrensrätt från King’s College i London och en kandidatexamen i juridik från College of Management Academic Studies i Israel.

Från 2016 till 2020 var Vered ordförande för Australian Diversity and Inclusion Committee för Association of Corporate Counsel, vilket är världens största organisation dedikerad till intern rådgivning, med mer än 45 000 medlemmar i 85 länder.

Sedan 2012 har Vered varit ambassadör och talesperson för Australian National Breast Cancer Foundation.


Dr. Carlos M. Nunez, M.D.

Chefsläkare

Carlos Nunez M.D. utsågs till chefsläkare hos ResMed i januari 2017. Innan han började hos ResMed arbetade hand som vicepresident för Medical Affairs hos Becton, Dickinson and Company och ledde avdelningen för vetenskap, medicin och teknik vid deras största division. Innan dess var han chefsläkare hos CareFusion där han byggde upp och ledde ett globalt team som tillhandahåll medicinsk översikt för hela företaget.

Från 2000 till 2011 arbetade Carlos som exekutiv överläkare hos Picis, Inc., ett industriledande företag inom medicinsk informationsteknik, vilket blev en del av UnitedHealth Groups division Optum. Hos Picis/Optum försåg Carlos medicinskt ledarskap och klinisk vägledning för företagsstrategi, marknadsföring, produktutveckling, försäljning, implementering och kundrelationer för globala marknader.

Innan han arbetade inom medicinteknik praktiserade Carlos som anestesiolog, intensivvårdsläkare och sjukhusläkare, direktör för intensivvårdsforskning, informationsteknik och analys, samt undervisat vid Duke University vid Carolinas Medical Center NorthEast.

Carlos avlade sin läkarexamen vid University of Miami School of Medicine, där han även slutförde sina doktorandstudier i anestesiologi, intensivvård och klinisk forskning.


Andrew Price

President, Global Operations

Andrew Price utsågs till president för ResMeds globala verksamhet i juli 2017. Han kom till ResMed 1999 och har senast fungerat som chef för innovation och drift. Han har också haft en mängd olika ledarskapsroller på chefsnivå för företaget, inklusive förste vicepresident för global tillverkning och logistik, vicepresident för marknadsföring för Asien och Stillahavsområdet, samt vicepresident för produktutveckling och marknadsföring i företagets affärsenhet för störd andning under sömn. Han började hos ResMed som designingenjör och har fått flera patent beviljade världen över.

Innan hans tid på ResMed så arbetade Andrew med produktutveckling hos hemelektronikstillverkaren Sunbeam samt Aristrocrat Leisure Industries, en av världens ledande leverantörer av spellösningar.

Andrew har examen i AMP (Advanced Management Program) på INSEAD International Business School i Singapore, han har en fil.kand. med högsta betyg i industriell design från University of Technology, Sydney, har ett Lean Six Sigma Green Belt.


Hemanth Reddy

Strategichef

Hemanth Reddy utsågs till ResMeds strategichef i september 2013, med ansvar för företagets globala företagsstrategi och funktioner för företagsutveckling.

Innan han kom till ResMed var Hermant en strategikonsult i 14 år, där han var rådgivare för flera frågor, inklusive företagsstrategi, affärsenhetsstrategi, portföljstrategi samt oorganisk tillväxtstrategi för konsumentprodukter, högteknologi, bioteknik samt andra branscher. Senast var han huvudman hos Monitor Deloitte, Deloitte Consultings strategiteam, där han hade medansvar för ledningen av dess kontor i San Francisco. Före Deloitte, var han delägare i Monitor Group, där han hade medansvar för företagets finansiella aktiviteter i Nordamerika, samt delat ledarskapsansvar för Monitors Mergers & Acquisitions rådgivande grupp. Före Monitor Group arbetade han som investeringsbankir hos Donaldson, Lufkin & Jenrette (DLJ) i New York, där han rådgav kunder angående strukturering och exekvering av fordringar och kapital samt privata aktietransaktioner.

Hermanth har en MBA i ekonomi, strategi och marknadsföring från Northwestern University’s Kellogg School of Management och en fil.kand. i datorvetenskap från Cornell University’s College of Engineering.


Urvashi Tyagi

IT-Chef (CTO)

Urvashi Tyagi utsågs till IT-Chef (CTO) i februari 2022 med ansvar för att leda företagets Digital Health Technology-team, som ska driva dess världsledande molnbaserade digitala hälsoplattformar, samt investeringar i framväxande teknologier, inklusive artificiell intelligens och maskininlärning.
Urvashi har över 25 års erfarenhet av mjukvaruutveckling och leverans, produktstrategi, ekonomi, affärsutveckling och verkställande ledarskap. Innan hon började på ResMed var hon IT-Chef och senior vice president för ADP, med ansvar för dess teknologivision och strategi, produktmodernisering samt företagsteknologi. Hon var också global chef för kommersiell datateknik hos American Express, tillsammans med ledande roller på Amazons Audible, Microsoft och IBM.
Urvashi sitter i rådgivande styrelser för Worcester Polytechnic Institute (WPI) i Massachusetts och CIONET. Hon har en magisterexamen i informationsteknologi från WPI; en MBA inom ekonomi och entreprenörskap från South Gujarat University i Surat, Indien, samt en kandidatexamen i maskinteknik från Sardar Patel University i V.V.Nagar, Indien.